Final Trygg & Effektiv utskrivning - Förändra radikalt

 

Grupp 3294 

Den 22 november avslutades projektet Trygg och effektiv utskrivning, med en final på Elite hotell i Eskilstuna. På förmiddagen var det workshop för alla deltagare, som fick chans att förbereda sig inför eftermiddagen. Efter lunch kom de som var intresserade av projektet. De fick se alla teams utställningar och lyssna på flera intressanta föreläsningar, samt en paneldiskussion.

Förmiddagen - med deltagande team

Dagen började med att alla team fick berätta om sitt projekt för de andra teamen, därefter gjorde de färdigt sina utställningsaffischer.

Jobbar 3225

Geupp 3257

Red Sign 3264

Pekar 3229

Uppsattning 3238

Eftermiddagen - med besökare

Eftermiddagen inleddes av Katarina Wetter Edman och Lisa Malmberg, som berättade om bakgrund och resultat, Interventionsforskning och Tjänstedesign, varför då? Resan från april till november och resultat och lärande.        

Lisa Och Katarina Ryggar 3368

Katarina Forelaser 3372

Förslag på lösningar

Efter det var det fika och mingel med besökarna och teamen presenterade förslag på lösningar som redan nu är under testning, som exempel kan nämnas: ändrade rutiner vid mottagande till psykiatrisk öppenvård, anpassad information från slutenvård för att skapa trygghet vid hemgång och nya rutiner vid ankomst till korttidsboende.

Team 3386

Sormlands Hjalrta 3388

Grupp 3258

Ett panelsamtal lett av Stefan Holmlid, Professor, Linköpings Universitet  hölls. Deltagarna i panelen var Johan Lindström, Förvaltningschef, Eskilstuna kommun, Aina Nilsson, Divisionschef primärvård, Jukka Taipale, socialchef Flens kommun, Anja Lahti, projektdeltagare & närvårdskoordinator och Sofia Sandström, projektdeltagare & verksamhetsutvecklare. 

Panel 3403 

Efter det blev det "Dismantling the systemic self -  att få syn på min roll i systemet" en föreläsning med Vaness Rodrigues, doktorand Linköpings universitet och Josina Vink, doktorand Karlstad universitetet, Landstinget & Värmland.

Forelasning Vanessa 3445

Ben 3423

Dagen avslutades med Olle Olsson, SKL avdelningen för vård och omsorg, som talade om kultur, tillit och respekt.