Noden för välfärdsteknik har i uppdrag att samla in behov, sammanställa resultat och tester och bistå vid implementering av välfärdsteknik. Enligt en inventering som genomfördes 2017 identifierades tre resurser som behövs för ökad samverkan inom området; en projektledare (Karl), en forskningsledare (Anna) och en välfärdsteknikkompetens från Hjälpmedelscentralen. Syftet med noden är att hitta arbetsmetoder för samverkan och implementering av välfärdsteknik i Sörmland.
Vem är Anna?
Anna bor med sin familj på landet utanför Västerås. I grunden är hon folkhälsovetare och har disputerat inom vårdvetenskap. I doktorandprojektet utvecklade Anna en beteendeförändringsapp för fysiskt inaktiva vuxna, med syftet att uppmuntra till ökad fysisk aktivitet.
Annas forskningsområde är tvärvetenskapligt och handlar om hur man kan främja fysisk aktivitet med hjälp av teknik. I forskningen tillämpas även användarperspektivet på olika sätt för att öka användbarheten på tekniken.
Annas tjänst är uppdelad i två delar, 40 procent på FoUiS och 60 procent forskning på IDT (Akademin för Innovation, design och teknik) på Mälardalens högskola.