FOU Logotyp

FoU i Sörmland söker en forskningsledare

FoU i Sörmlands (FoUiS) uppdrag är att stödja utvecklingen av evidensbaserad praktik inom kommuner och region, med syfte att erbjuda patienter och brukare insatser baserade på bästa tillgängliga kunskap. På uppdrag av regionen och kommunerna i Sörmland arbetar FoUiS med forskning och utveckling inom hela socialtjänsten och angränsande hälso-och sjukvård i Sörmland. FoUiS har en viktig roll i huvudmännens utvecklingsarbeten för att på lokal och regional nivå möta aktuella samhällsutmaningar utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.

För att ytterligare stärka och utveckla den vetenskapliga basen för vår verksamhet söker vi nu en disputerad och erfaren forskare som kan komplettera teamets befintliga kompetens.

En gruppbild med personal på FoU i Sörmland, fotograf Lena Stenbrink

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att på ett övergripande plan verka för strategisk kunskapsutveckling inom FoUiS uppdragsområde i samverkan med andra inom praktik, akademi och andra FoU-enheter. Som forskningsledare vid FoUiS har du också i uppdrag att synliggöra vårt arbete och verka för att kunskap kommer till kännedom och användning i praktiken.

Som forskningsledare har du ett särskilt ansvar för vetenskapliga metodfrågor, att stödja implementering av evidensbaserade metoder och att aktivt bidra till att identifiera angelägna utvecklingsområden. Du arbetar både självständigt och tillsammans med kollegor och samarbetsparter i projekt som avser forskning, utvärdering och uppföljning.

En stor del av uppdraget handlar om regional identifiering av utmaningar, inventering av behov samt att genomföra analyser inför olika satsningar inom socialtjänsten och angränsande hälso- och sjukvård. Du arbetar både på uppdragsgivares initiativ i form av praktiknära forskning/uppdragsforskning och initierar och deltar i ansökningar om externa forskningsmedel för forsknings- och utvecklingsprojekt. Tjänsten inkluderar även att genomföra olika sammanställningar av forskning, varför erfarenhet av att genomföra systematiska översikter är särskilt önskvärd.

Din kompetens

Vi söker dig som har en doktorsexamen inom exempelvis folkhälsovetenskap, socialt arbete, sociologi, psykologi eller annat område med relevans för FoUiS verksamhet. Du har god kunskap om och gärna erfarenhet av att arbeta med kvantitativa metoder inklusive databearbetning i exempelvis SPSS. Du ska även ha dokumenterad erfarenhet av att ha genomfört systematiska översikter eller annan likvärdig sammanställning av forskning.

Du bör även ha erfarenhet av att planera och genomföra vetenskapliga utvärderingar samt erfarenhet av att i rollen som forskare utveckla och bibehålla gott samarbete och god samverkan med interna och externa parter.

Du behärskar det svenska språket och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Det är meriterande om du även har:

  • erfarenhet av implementeringsforskning
  • aktuell anknytning till universitet eller högskola
  • erfarenhet av epidemiologisk forskning
  • erfarenhet av arbete inom socialttjänstens område

FoUiS är en verksamhet där alla förväntas hjälpas åt i stort som smått för att skapa en dynamisk och trivsam arbetsplats. Det är viktigt att du har intresse av och förmåga att samverka internt och externt samt att du är flexibel och kan hantera såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.
Placering i Eskilstuna, möjlighet att delvis arbeta på distans finns.

Information om tjänsten lämnas av

FoU-chef Marina Arkkukangas, Marina.arkkukangas@fou.sormland.se, 016–541 40 31.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på FoU i Sörmland!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2023-06-04, intervjuer sker löpande.

Se våra förmåner

>Länk till ansökningsformulär