FOU Logotyp

Forskningsledare till FoU i Sörmland - intervjuer pågår

FoU i Sörmlands (FoUiS) uppdrag är att stödja utvecklingen av en evidensbaserad praktik inom kommuner och region, med syfte att erbjuda patienter och brukare insatser som bygger på bästa tillgängliga kunskap. FoUiS arbetar med forskning och utveckling inom hela socialtjänsten och angränsande hälso-och sjukvård i Sörmland. Vi arbetar genom att tillvarata och praktiskt omsätta erfarenheter av utvecklingsarbete och forskningsresultat inom områden av särskild betydelse i länet.

Just nu är vi inne i en spännande fas som syftar till att stärka och utveckla den vetenskapliga basen för vår verksamhet. Vi söker en eller två disputerade forskare med kunskap om frågor inom socialtjänstens område (till exempel barn och unga, funktionshinder, äldre eller missbruk) som kan komplettera teamets befintliga vetenskapliga kompetens. Vi ser gärna att sökanden kan stärka FoUiS vetenskapligt och vara med i utvecklingen av en kunskapsbaserad socialtjänst.

Annons forskningsledare (pdf)

Dina arbetsuppgifter

Grunduppdraget för forskningsledare är att särskilt ansvara för vetenskapliga metodfrågor, stödja implementering av evidensbaserade metoder och bidra till att identifiera angelägna utvecklingsområden. Praktiknära forskning relevant inom FoUiS uppdrag förekommer. Uppgifter som att delta i ansökningar om forskningsmedel förekommer också.

Uppdraget innebär dessutom att verka strategiskt för kunskapsutveckling inom socialtjänstens område i samverkan med andra, både i praktik, akademi och inom andra FoU-enheter. Forskningsledare vid FoUiS har också i uppdrag att synliggöra vårt arbete och verka för att kunskap kommer till kännedom och användning i praktiken.

Din kompetens

Vi söker dig som har doktorsexamen inom relevant område (exempelvis socialt arbete, sociologi, beteendevetenskap, kognitionsvetenskap) och som trivs med varierande arbetsuppgifter. Du ska behärska det svenska språket och ha lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift.

Det är viktigt att du är flexibel och kan hantera såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter. Att ha arbetat inom socialtjänsten är meriterande. Vi ser gärna att sökande är kopplad till något universitet eller högskola.

FoUiS är en verksamhet där alla förväntas hjälpas åt i stort som smått för att skapa en dynamisk och trivsam arbetsplats.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav..

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidareanställning 50–100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Skicka ansökan, inklusive CV, via länken här senast den 15 september 2019.

Information om tjänsten lämnas av

FoU-chef, FoU i Sörmland, Marina Arkkukangas 016-541 40 31, 070-646 88 68.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.