FOU Logotyp

En forskningsledare till FoU i Sörmland

Vill du arbeta som forskningsledare med oss på FoU i Sörmland

FoU i Sörmlands (FoUiS) uppdrag är att stödja utveckling av en evidensbaserad praktik i länet med syfte att erbjuda patienter, brukare och anhöriga insatser som bygger på bästa tillgängliga kunskap. Vi arbetar med forskning och utveckling inom socialtjänstens område och angränsande delar inom hälso- och sjukvården i Sörmland. Vår uppgift är att bidra till kunskapsutveckling, delaktighet samt att stimulera samverkan kring forskning, utveckling och innovation. FoUiS är en länsgemensam resurs för alla kommunerna och landstinget i Sörmland.

Annons forskningsledare (pdf)

Tjänstebeskrivning

Att vara forskningsledare på FoUiS är engagerande och varierande. Du stödjer implementeringen av evidensbaserade metoder, identifierar angelägna forsknings- och utvecklingsområden och handleder och bistår personal när det gäller teoretisk och metodologisk kunskapsutveckling. Exempel på andra arbetsområden är stöd för verksamhetsutveckling, uppföljning/utvärdering och omvärldsbevakning inom forskning och utveckling, samt att genomföra praktiknära forskning inom socialtjänstens område och angränsande delar av hälso- och sjukvård.

Du arbetar självständigt och i team med att genomföra FoU-projekt, utvärderingar och uppdragsforskning. I arbetet som forskningsledare ingår även projekthandledning och fortlöpande kontakter med yrkesverksamma inom socialtjänsten.

Kvalifikationer

Du har forskarutbildning med inriktning socialt arbete, vårdvetenskap, folkhälsovetenskap eller annan bakgrund som arbetsgivaren kan pröva lika. Erfarenhet av praktiknära forskning och att leda förbättringsarbete, grupper och processer är meriterande.

Du kan kommunicera och överföra vetenskaplig teori och metoder till olika målgrupper och har erfarenhet av handledning och utvecklingsarbeten på fältet. Det är viktigt att du har förmåga och intresse av att samarbete med såväl praktiker som forskare. Då befattningen är verksamhetsnära arbete bör du ha praktisk erfarenhet inom funktionshinderområdet eller socialt arbete.

Du har lätt för att formulera dig i såväl tal som skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och det är viktigt att du har drivkraft och ett starkt engagemang för dina arbetsuppgifter.

Körkort krävs.

Anställningsform

Tillsvidare 100%. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Tjänsten är lokaliserad till Eskilstuna med regionalt uppdrag. Tillträde snarast.

Ansökan

Ansökan skickas till FoU i Sörmland innehållande uppgift om nuvarande anställning, meritförteckning och personligt brev.

Sista ansökningsdag senast den 10 augusti 2018, se datum för respektive tjänst.

Välkommen med din ansökan via e-post till  info@fou.sormland.se

Kontaktperson Carina Forsman Björkman, FoU i Sörmland, carina.forsman@fou.sormland.se

016-541 40 31

Regionala företrädare kontaktas via ditt fackförbund