FOU Logotyp

Ny chef till FoU i Sörmland

Intervjuer pågår för denna tjänst, eftersom ansökningstiden har gått ut.

Vi söker dig som vill leda, utveckla och driva FoU i Sörmlands arbete.

Om oss
FoU i Sörmlands (FoUiS) uppdrag är att stödja utveckling av evidensbaserad praktik i länet med syfte att erbjuda patienter, brukare och anhöriga insatser som bygger på bästa tillgängliga kunskap. FoUiS arbetar med forskning och utveckling inom socialtjänstens område och angränsande delar inom hälso- och sjukvården. Uppgiften är att bidra till kunskapsutveckling, delaktighet samt att stimulera samverkan kring forskning, utveckling och innovation. FoUiS samägs av länets kommuner och Landstinget Sörmland och är tillsammans med länets struktur för samverkan en viktig del i länets regionala samverkans- och stödstruktur, RSS.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget som chef på FoUiS omfattar att leda och utveckla arbetet tillsammans med verksamhetens medarbetare. Som chef har du personal- ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Helhetsperspektiv, struktur och förmågan att göra strategiska bedömningar för verksamhetens bästa är viktiga delar i arbetet. Som vetenskaplig ledare kommer du att bidra i arbetet med ansökningar till t.ex. Forte, Vinnova EU-projekt m.fl. Du kommer att samverka med högskolor och universitet. Som chef för FoUiS ingår också att skapa kontaktnät och bevaka vad som sker inom landet och även internationellt inom det aktuella området.

Din kompetens

Vi söker dig som är disputerad och praktiknära forskare inom relevant område för de regionala samverkans- och stödstrukturerna.
Du har förmåga att tänka strategiskt, planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt. Bra på att samarbeta med olika yrkesgrupper är viktigt likaså en lyhördhet för de behov av stöd som uppdragsgivarna ger uttryck för.  
Du behöver kunna tillägna dig vetenskapliga artiklar på svenska och engelska och även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Erfarenhet av chefs- och ledarskap är meriterande. Likaså erfarenhet av kommun- och landstingsverksamhet eller inom de aktuella områdena på regional eller nationell nivå.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav eftersom arbetet innebär resande i Sörmland.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid med placering i Eskilstuna.
Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Verksamhetschef för regionalt stöd, socialtjänst och vård Monika Agnedal, 070-338 35 55.
Representanter ur FoUiS ledningsgrupp:
Utvecklingsledare Anita Segring, 016-541 40 36, 073-950 14 78.
Forskningsledare Õie Umb Carlsson, 016-541 40 34.
Fackliga företrädare söks via växel, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på FoU i Sörmland!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2018-11-25.
Intervjuer kan komma att ske löpande. Sök tjänsten via länken på landstingets sida >Länk

Se Landstinget Sörmlands förmåner:
http://www.landstingetsormland.se/extra-ingang/Jobba-hos-oss/Jobba-hos-oss/Vara-formaner/