FOU Logotyp

FoUiS söker två processledare: Barn och unga i Sörmland

Forskning och utveckling i Sörmland (FoUiS)

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Forskning och utveckling i Sörmland (FoUiS) är en länsgemensam resurs för länets kommuner och regionen. Vi arbetar genom att tillvarata och praktiskt omsätta erfarenheter av utvecklingsarbete och forskningsresultat inom områden av särskild betydelse i länet. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen att länets välfärdsaktörer erbjuder välfärdstjänster baserat på bästa tillgängliga kunskap. På FoUiS finns chef, utvecklingsledare, forskningsledare, statistiker och kommunikatör.

Ni kommer i processen att ha en styrgrupp med representanter från skola, socialtjänst och hälso- och sjukvård som formulerar ert uppdrag.

Dina arbetsuppgifter

I Sörmland finns det en stark politisk vilja att stärka samarbetet för barnens bästa. Sörmlands läns kommuner och Region Sörmland vill utveckla arbetssätt och samarbete med varandra, med berörda myndigheter och idéburna organisationer för att Sörmland ska bli ett bättre län för barn att växa upp i.

Arbetet har sin utgångspunkt i det länsgemensamma uppdraget ”Barn och unga i Sörmland” vars syfte är att tillsammans skapa en trygg och säker uppväxt för varje barn genom främjande, tidiga och samordnade insatser.

Arbetet i uppdraget sker utifrån flera olika perspektiv och i samverkan och dialog med aktörer såväl inom som utanför Sörmlands län. Du kommer att arbeta självständigt och tillsammans med bl.a. en processledarkollega med likande uppdrag. Ett viktigt perspektiv är att titta på arbeten som har bäring av Skottlands arbete med Getting it right for every child (GIRFEC). Ditt uppdrag blir att leda processen framåt.

Din kompetens

Du har en relevant akademisk utbildning. Du har erfarenhet av strategiskt arbete i skola/socialtjänst och hälso- och sjukvården.
Du har en god erfarenhet av processarbete och processledning. Du har god erfarenhet av förbättringsarbete.
Du arbetar eller har arbetat i Sörmland och har goda upparbetade kontakter i länet.
Resor förekommer i tjänsten därav är körkort B önskvärt.

Personliga egenskaper, vi ser att du är drivande och utvecklingsinriktad och vill skapa resultat med ditt arbete. Du arbetar strukturerat, kan prioritera och slutför påbörjade processer. Du är socialt flexibel. Du är kommunikativ och vill samarbeta i grupp. Du har förmåga att se helheter i komplexa sammanhang. Du är noggrann utan att vara petig. Du har förmåga att hålla högt tempo med flera saker på gång samtidigt men även kunna hantera lugnare tempo.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Två tidsbegränsade anställningar på 75%, t o m 2023-12-31 med möjlig förlängning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 
Huvudplacering i Eskilstuna med möjlighet att jobb på distans, resor förekommer regelbundet i tjänsten.

Information om tjänsten lämnas av

Forskning och utveckling i Sörmland (FoUiS) Karin Dahlqvist Claesson, 076-631 30 67 (vid frågor om tjänsten).
FoUchef Marina Arkkukangas, 070-646 88 68 (vid frågor om arbetsplatsen).
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

 
Kom och jobba hos oss på forskning och utveckling i Sörmland (FoUiS)!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-08-23
>Ansök via denna länk


Intervjuer sker löpande.

>Se våra förmåner