FOU Logotyp

Tre utvecklingsledartjänster ska tillsättas

FoU i Sörmlands (FoUiS) uppdrag är att stödja utveckling av en evidensbaserad praktik i länet med syfte att erbjuda patienter, brukare och anhöriga insatser som bygger på bästa tillgängliga kunskap. Vi arbetar med forskning och utveckling inom socialtjänstens område och angränsande delar inom hälso- och sjukvården i Sörmland. Vår uppgift är att bidra till kunskapsutveckling, delaktighet samt att stimulera samverkan kring forskning, utveckling och innovation. FoUiS är en länsgemensam resurs för alla kommunerna och landstinget i Sörmland.

Annons utvecklingsledare (pdf)

Utvecklingsledare, med tre olika inriktningar

Inriktning barn och unga, Inriktning kvinnofridssatsning, Inriktning äldre

Som utvecklingsledare på FoU i Sörmland ingår du i länets regionala samverkans- och stödstruktur för kunskapsutveckling inom socialtjänsten och närliggande hälso- och sjukvård. Det innebär att du har kunskap om implementering, uppföljning och analys samt erfarenhet av att leda förbättringsarbete. Du kommer att arbeta både självständigt och i team.

Tjänstebeskrivning – Barn och unga 100 %

Som utvecklingsledare leder och deltar du i olika utvecklingsarbetens som rör barn och unga som är i behov av socialtjänstens insatser och en god samverkan mellan socialtjänsten och hälso- och sjukvården. Du behöver vara väl förtrogen med det regelverk som styr socialtjänstens arbete med barn och unga i behov av samhällets stöd och skydd. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Tjänstebeskrivning – Kvinnofridssatsning 50 %

Som utvecklingsledare blir du ansvarig för att driva ett utvecklingsarbete som bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting. Ditt arbete ska komplettera och förstärka pågående arbete inom området i länet, och ske i samverkan med länsstyrelsens uppdrag som rör området. Du behöver vara väl förtrogen med frågor som rör våld i nära relationer. Tjänsten är en projektanställning 2018–2020 och kan kombineras med tjänsten med inriktning äldre.

Tjänstebeskrivning – Äldre 50 %

Som utvecklingsledare blir du ansvarig för att driva arbete inom vård och omsorg i samverkan inom området äldre, men även uppdrag inom området vuxna. Ditt arbete ska komplettera och förstärka pågående arbete inom området i länet. Tjänsten är en projektanställning 2018–2020 och kan kombineras med tjänsten med inriktning kvinnofridssatsning.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning inom relevant område. Vi ser gärna att du har magister- eller masterexamen. Du bör ha generell kompetens av att leda grupper och processer samt kunskap att leda utvecklings- och förbättringsarbete. Du ska kunna hantera svenska språket väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att och att du har god samarbetsförmåga, stark drivkraft och engagemang för ditt arbete, samt att du är: strukturerad och kan göra prioriteringar,

  • mål- och resultatinriktad och kan fatta beslut och ta ansvar för dessa,
  • kommunikativ och pedagogisk.
  • Körkort krävs.

Anställningsform

  • Utvecklingsledare Barn och unga, 100% är tillsvidaretjänst.
  • Utvecklingsledare Kvinnofridssatsning, 50% är en projektanställning under 2 år.
  • Utvecklingsledare Äldre, 50% är en projektanställning under 2 år.

Tjänsterna är lokaliserade till Eskilstuna med regionalt uppdrag. Möjlighet finns för lokalisering i Nyköping. Tillträde snarast.

Ansökan

Ansökan skickas till FoU i Sörmland innehållande uppgift om nuvarande anställning, meritförteckning och personligt brev.

Sista ansökningsdag senast i augusti 2018, se datum för respektive tjänst.

Välkommen med din ansökan via e-post till  info@fou.sormland.se

Kontaktperson Carina Forsman Björkman, FoU i Sörmland, carina.forsman@fou.sormland.se

016-541 40 31

Regionala företrädare kontaktas via ditt fackförbund