FOU Logotyp

Nod-träffarna

Fredagen den 15 februari gneomfördes den tredje nodträffen och det var Oxelösunds kommun som var värd. Ett 20-tal personer från länet träffades på Koordinaten som är Oxelösunds stolthet. Ett hus som inrymmer bibliotek, fritidsgård, café och Kommuncenter.

Kommuncenter var också först ut på programmet och Sara Littorin berättade om hur servicen till medborgarna i Oxelösund har utvecklats utifrån vad som är viktigt för dem. Vi fick en redovisning av hur många ärenden de nu klarar av att lösa själva och hur många som de behöver skicka vidare. Dessutom har kommuncenter en egen podd där de tar upp ämnen som berör många oxelösundsbor som tex bygglovsfrågor eller frågor om snöröjning. Du hittar podden på >Kommuncenters hemsida

Susanna Johansson Shaibu redogjorde för resultatet från en kartläggning om innovationsarbetet i offentlig sektor i Sverige, som hon gjort åt SKL

Ett ordmoln om innovation

Två representanter från Region Sörmland, Anna Knutsson och Anna Svedberg, berättade om hur Regionförbundet under hösten 2018 testade att använda perspektiv och metoder inspirerade av tjänstedesign för att utveckla sina arbetssätt för regional utveckling.

 

Sista inslaget för dagen stod Anita Segring, FoUiS och Mona Karila, Region service, Region Sörmland för. De delade med sig av erfarenheter och tankar från en tvådagars inspirationskurs i innovationsguiden, som de höll i november 2018. Även utvecklingsenheten har hållit en sådan kurs och både FoU i Sörmland och utvecklingsenheten kommer att erbjuda fler tvådagars-kurser under 2019. Så håll utkik!

Sammantaget blev det en trevlig och inspirerande dag där presentationerna varvades med mingel där nya kontakter knöts inför kommande tjänstedesignuppdrag.

Inbjudan såg ut så här:>Träff tre - Nod för tjänstedesign (PDF)

Är du intresserad av att veta mer om eller delta i Nod för tjänstedesign kontakta gärna Lisa Malmberg på FoU i Sörmland.

Inspirationsföreläsning om ledarskap

Anita Segring

Utvecklingsledare

E-post: anita.segring@fou.sormland.se
Tel: 016-541 40 36