FOU Logotyp

Välkommen till FoU i Sörmland!

Forskning och utveckling i Sörmland (FoUiS) är en länsgemensam resurs för länets kommuner och regionen. Verksamheten omfattar alla socialtjänstens målgrupper, vilket är samma målgrupper som ingår i Länsstyrgruppens uppdrag. Bland annat driver vi just nu Sörmlands uppstartsarbete med det nationella projektet Nära vård.

>Alla aktiviteter

news image Forskning

Projektet DepActive har beviljats 5 miljoner!

Forskargruppen för projektet DepActive har beviljats 5 miljoner kronor av FORTE för forskning kring psykologisk behandling av depression hos äldre inom primärvården. I en randomiserad kontrollerad multicenterstudie ska forskarna utvärdera effekten av telefonbaserad beteendeaktivering, som handlar om att öka lustfyllda och meningsfulla aktiviteter och därigenom minska depression.

Läs mer >>
news image FoU-podden

Följeforskning för barnens bästa

I det här avsnittet pratar Lisa Sundh, som är processledare för utvecklingsarbetet Tillsammans för barnens bästa, med forskningsledarna Osman Aytar och Lina Larsson som bedriver följeforskning kring utvecklingsarbetet. Bland annat berättar de om skillnaderna mellan följeforskning och mer traditionell forskning.>Sidan fou-podden.

Läs mer >>
news image Jobba hos oss

Vi söker en forskningsledare

För att ytterligare stärka och utveckla den vetenskapliga basen för vår verksamhet söker vi nu en disputerad och erfaren forskare som kan komplettera teamets befintliga kompetens. >Läs mer och ansök

Läs mer >>
news image Forskning

Forskningsmedel till FoU i Sörmland

Vi är glada att berätta att våra forskningsledare Martin Geisler och Anna Åkerberg har tilldelats forskningsmedel från Afa Försäkring på 2,5 miljoner för ett forskningsprojekt kring kompetensutveckling, som vi bedriver på FoU i Sörmland.

Läs mer >>
news image FoU-podden

Vad gör en doktorand för Nära vård och omsorg i Sörmland?

I det här avsnittet berättar doktoranden Karin Strömqvist Bååthe och två av hennes handledare Osman Aytar och Marina Arkkukangas om vad de gör och kommer att göra i doktorandprojektet kring Nära vård och omsorg i Sörmland. Om du exempelvis funderar på att bli doktorand får du i det här avsnittet en god insikt i vad det innebär. >Läs mer och lyssna på podden

Läs mer >>

>Alla nyheter