Nedan ser du alla arrangemang som FoUiS arrangerar under 2025, det är t ex utbildningar, träffar och inspirationsdagar.
MI är en evidensbaserad samtalsmetod som rekommenderas av Socialstyrelsen i nationella riktlinjer av sjukdomsförebyggande metoder. Kursen består av fem dagar, inklusive grund och fortsättning, och är inriktad på praktiska tillämpningar inom hälso- och sjukvård samt vid socialt arbete. OBS: Antalet platser är nästan slut, så endast de kommuner eller Region Sörmland som fortfarande har garanterade platser kvar (=förtur), kan få plats till denna start.
Målgrupp
Datum: 07 apr 2025
Tid: 09.00 - 16.00
Plats: Digitalt
Mer information: Inbjudan MI-utbildning 2025_2(pdf)
Datum
Del 1: 7 -8 april samt 29 maj
Del 2: 15-16 maj
Tid alla dagar är 9.00-16.00
Du kan också läsa mer på MI-sidan.
Kolla med din chef att du kan alla tillfällen innan du anmäler dig.
Varmt välkommen!
MI är en evidensbaserad samtalsmetod som rekommenderas av Socialstyrelsen i nationella riktlinjer av sjukdomsförebyggande metoder. Kursen består av fem dagar, inklusive grund och fortsättning, och är inriktad på praktiska tillämpningar inom hälso- och sjukvård samt vid socialt arbete. OBS: Antalet platser är överskridet, så endast de kommuner eller Region Sörmland som fortfarande har garanterade platser kvar (=förtur), kan få plats till denna start.
Målgrupp
Datum: 17 feb 2025
Tid: 09.00 - 16.00
Del 1: 17-18 februari och 11 mars
Del 2: 27-28 mars.
Mer information: Inbjudan MI-utbildning 2025_1(pdf)
Du kan också läsa mer på MI-sidan.
Kolla med din chef att du kan alla tillfällen innan du anmäler dig.
Varmt välkommen!
Region Sörmland bjuder in till Webbinariet Ungdomars utsatthet för barnfridsbrott – resultat med fokus på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och livsstilsfaktorer under fritiden. Wilma Anclair och Molly Rydahl berättar om resultat från sina uppsatser om ungas utsatthet för barnfridsbrott. Resultaten baseras på Liv & hälsa ung undersökningen (LHU) 2023.
Målgrupp
Tjänstepersoner inom kommun och regional förvaltning och till dig som möter barn och unga i din profession eller inom civilsamhället
Datum: 24 jan-24 jan 2025
Tid: 12.10 - 13.00
Den 24 januari redovisar Wilma och Molly resultat från sina uppsatser som de skrivit under höstterminen 2024. Molly och Wilma är läkarstudenter vid Uppsala universitet och deras handledare, Ylva Tindberg och FoU i Sörmlands Sanna Tiikkaja är verksamma forskare inom Region Sörmland.
Molly och Wilma
Uppsatserna har titlarna ”Samband mellan barnfridsbrott och psykisk ohälsa hos ungdomar i Sörmland - kopplat till livsstilsfaktorer under fritiden” och ”Samband mellan neuropsykiatriska funktionsvariationer hos ungdomar och utsatthet för barnfridsbrott - och koppling till trygghet i hemmet”. Frågan om barnfridsbrott är ny i LHU 2023 och resultaten ger en beskrivning av ungas utsatthet.
Syfte
Att sprida resultat om ungdomars liv och hälsa i Sörmland.
Ingen anmälan krävs.
Varmt välkommen!