FOU Logotyp

Välfärdsteknik i virustider

En film riktad till äldre om välfärdsteknik, det blev alternativet till den årliga mässan om välfärdsteknik i Eskilstuna.

Välfärdsteknik i virustider heter filmen som riktar sig till seniorer och alla andra som vill veta mer om välfärdsteknik i vardagen. Filmen är uppbyggd av såväl studiointervjuer som inslag där tips och råd ges om tekniska lösningar som underlättar vardagen, inte minst i pandemitider.

Tidigare år har SPF Seniorerna tillsammans med Mälardalens högskola, Eskilstuna kommun och FoU i Sörmland arrangerat en välfärdsteknikmässa med såväl produktutställare som föreläsningar kring ämnet välfärdsteknik och äldre. Covid-19 omöjliggjorde dock årets planerade utställning och istället väcktes idén kring att skapa en film som alla kan ta del av från hemmet. Nu är den alltså publicerad och du hittar den på Youtube: https://youtu.be/EgCtOxTi0jw

Filmen är en samproduktion under Samhällskontraktet, en plattform för samverkan kring forskning och utveckling mellan Mälardalens högskola, Eskilstuna​ kommun, Västerås stad, Region Sörmland och ​Region Västmanland.